Edin.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Класически еклери от едно време

Класически еклери от едно време

Класически еклери от едно време
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 3
27/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Имало едно време... една рецепта за страхотни еклери"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • олио - 1 /2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • ванилия - 2 пак
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • яйца - 2 бр
  • захар - 3. 5 с.л.
  • брашно - 3.5 с.л.
  • ванилия - 2 пак
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете в тенджера водата, олиото и солта да заври на котлона. Махнете и добавете брашното.

Разбъркайте с дървена лъжица до еднородна лепкава смес. Добавете яйцата едно по едно до пълното им усвояване. Шприцовайте розички в тава, застлана с хартия за печене на разстояние.

Изпечете в предварително загрята фурна на 170-180 градуса до готовност. Готовите еклери оставете да изстинат във фурната на леко, отворена вратичка.

Направете крема, като разтопите захарта в прясното мляко (400 мл, останалото заделете), но без да завира.

В купа разбийте яйцата, останалото прясно мляко (100 мл) и брашното, като внимавате да няма бучки.

На тънка струйка го сложете в тенджерата, като не спирате да бъркате. Върнете на котлона и изчакайте да заври. Махнете, сложете ванилията и оставете да изстине.

Готовите еклери разрежете през средата и напълнете с крема. Сервирайте в подходяща чиния вашите еклери.

Класическите еклери от едно време са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: