Начин на приготвяне
Сложете маслото, захарта и водата в огнеупорен съд - загрейте ги, докато захарта с разтопи.
Намалете котлона и добавете към течността брашното на порции - не спирайте да бъркате.
Щом тестото за толумбичките започне само да се отделя от стените на съда, значи вече може да го махнете от котлона.
Изчакайте леко да се поохлади и добавете яйцата към него едно по едно.
Разбъркайте и сложете готовата смес в шриц за толумбички.
В дълбока тенджера сипете около 1 литър олио.
Пускайте любимите тулумбички директно в нея и ги пържете до златисто.
Пригответе сиропа за толумбичките - разтворете захарта и ванилията във водата.
Оставете го да кипне на котлона, за да се сгъсти и след това залейте с него ретро толумбичките по стара рецепта.
Да ви е сладко!