Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сладки прасковки»Сладки прасковки по стара рецепта

Сладки прасковки по стара рецепта

Skilful CookSkilful Cook
Новак
1
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Всички сме ги опитвали, а сега вече можем и сами да си ги приготвим вкъщи"

Необходими продукти

  • брашно - за меко тесто
  • свинска мас - 1 ч.ч. топена
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • яйца - 2 броя
  • амонячна сода - 1 пакетче
  • захар - кристална за овалване
  • сладкарска боя - червена и жълта(аз използвах степчета)
  • мармалад - или сладко за слепване
  • ванилия - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта. Добавете към тях предварително разтопената мас и киселото мляко, в което сте угасили содата и ванлията.

Към сместа постепенно си добавете брашното - количество, необходимо за замесване на меко тесто.

От готовото тесто късайте и оформяйте топчета с големината на орех. Наредете ги в тава с хартия за печене и сложете в загрята на 200 градуса фурна. Печете до порозяване.

След като се охладят сладките, внимателно ги слепете с мармалада.

Разтворете сладкарската боя по указанията на пакетчето. Потопете от едната страна всяка бисквитка в червено, а другата - в оранжево.

Оваляйте сладките прасковки в кристална захар.

За да завършите страхотните сладки, трябва да направите листенцата. За целта използвайте зелен марципан Варна. Ако пък нямате, използвайте подръчни средства - чемшир, студена глазура или маслен крем.

Сладките прасковки по стара рецепта са страхотни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: