Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Тутманик»Царевичен тутманик без месене

Царевичен тутманик без месене

Царевичен тутманик без месене
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
10
"Даваме рецепта за този царевичен тутманик без месене - използвайте я мъдро"

Необходими продукти

  • кисело мляко - 180 г
  • царевично брашно - 150 г
  • брашно - 100 г бяло
  • сода за хляб - 1/2 ч.л.
  • сирене - 100 г натрошено
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 щипка
  • семена - за поръсване
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с малко сол. Разбийте бакпулвера и содата в киселото мляко, сипете при яйцата. Добавете олиото и двата вида брашно. Сипете и сиренето, натрошено.

Разбъркайте и сипете върху хартия за печене в тава 24 см. Поръсете семена върху вашия тутманик.

Печете бъркания тутманик на 180 градуса за 25 мин. Нарежете на парчета.

Поднесете царевичния тутманик без месене с чаша топъл чай.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: