Edin.bg»Рецепти»Солени печива»Солен кекс»Следобеден кекс със сирене, извара и грис

Следобеден кекс със сирене, извара и грис

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Следобеден кекс със сирене, извара и грис
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Имаме супер идея за следобедна закуска - кекс със сирене, извара и грис"

Необходими продукти

  • извара - 200 грама
  • сирене - 100 грама
  • брашно - 80 - 90 грама
  • бакпулвер - 7 - 8 грама
  • грис - 130 грама
  • яйца - 2 броя
  • олио - 60 мл
  • оцет - 1 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • шарена сол - 1 щ.
  • прясно мляко - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте с миксер яйцата заедно със солта и захарта. Когато побелеят, с непрекъснато разбъркване добавете олиото, млякото, изварата, оцета и гриса.

Добавете на части пресятото брашно с бакпулвера и вече разбивайте с дървена лъжица. Към солената хомогенна смес добавете натрошеното сирене и шарената сол.

Намазнете и набрашнете форма за кекс. Сипете вътре сместа и загрейте фурната на 180 градуса.

Печете соления кекс до готовност - около 30 минути.

Охладете го леко и го извадете от формата.

Следобедният кекс със сирене, извара и грис е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: