Начин на приготвяне
В топла вода разтворете захарта и маята. Добавете 40 г брашно и разбъркайте на каша. Захлупете с къпа и оставете за десет минути да се активира.
Пресейте брашното в голяма купа, смесете със солта. Направете кладенче и сипете киселото мляко вътре, заедно с олиото, белтъка и активираната мая.
Замесете тесто за милинки и месете 5-6 мин. върху набрашнена повърхност. Не трябва да е твърдо.
Намазнете тава 30 см. Накъсайте топчета от тестото и ги наредете в тавата. Оставете вкусните милинки за 15 мин. да втасат още. Намажете ги със смес от 60 мл вода и сирене.
Оставете за половин час на топло. Включете фурната на 180 градуса. Разтопете маслото в олио и запържете брашното в него.
Разбийте вътре жълтъка. Намажете отгоре милинките със сирене и печете за 35 минути.
Голямата памук милинка се хапва още топла.
Ако рецептата ти харесва, опитай също и нашия тутманик със сирене или тази вкусна баница със сирене.
Коментари