Начин на приготвяне
Разтворете маята в топлата вода, топлото мляко и захарта. Щом се разтвори, добавете 1-2 чаши пресято брашно. Разбъркайте и оставете сместа да почине 10-тина минути.
Щом времето мине, добавете мазнината и започнете да сипвате и брашното със солта.
Постепенно замесете тесто и го прехвърлете в дълбок съд, покрито с кърпа. Оставете на топло, за да втаса и да увеличи обема си.
Разделете го на две топки и всяка една разточете на кора, която се реже на триъгълници.
Всеки триъгълник навийте като кифличка и сложете в тава с хартия за печене. Щом наредите всички, сложете в загрятата на 50 градуса фурна, за да втаса отново.
Извадете бухналата погача и я намажете с жълтъка. Печете в загрята на 170 градуса фурна около 40-45 минути.
Щом се изпече отгоре, покрийте я с алуминиево фолио, за да не изгори. Допечете само на долен реотан с вентилатор.
Празничната Памук Погача е готова.