Начин на приготвяне
Маята се чупи в купа. Към нея се слага захарта, 2 с.л. мляко и 3 с.л. брашно. Разбърква се. Трябва да се получи еднородна гъста смес.
Тази смес се оставя да шупне за 15 минути.
Брашното се пресява в дълбока купа.
В него се прави кладенче и се изсипва шупналата мая. След това се прибавят и останалите продукти и се замесва меко тесто.
Тестото се завива с кърпа и се оставя да втаса за половин час.
След като втаса тестото , се разточва и се навива на руло.
Реже се на 2 или 3 пръста разстояние. Полезните розички се редят в тава. Тавата трябва да е помазана с олио и да е набрашнена.
Оформена по този начин памук питка се оставя да втаса.
След това жълтък се разбива с малко разтопено краве масло. С него се помазва втасалата красива погача.
Уникалната памук погача се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 минути.