Начин на приготвяне
Смесете захарта, маята и топлото мляко. Разбъркайте да се разтвори и добавете яйцето, олиото, солта и брашното, пресяти. Замесете тесто и го покрийте с кърпа, за да втаса, за половин час.
Разделете на 9 части. Всяка разточете на кръгла кора, разрежете я на две по вертикал. В единия край сипете 1 с.л. смесените белтък и сирене. В другия край направете 3-4 разреза до средата на кората. Навийте на кифличка. Направете същото с останалите топки, ще се получат 16 кифлички.
В средата на намазнена тава сложете цялата 9-та топка, около нея подредете кифличките, за да оформите вашата памук погача.
Намажете пухкавата погача със жълтък и прясно мляко, поръсете със сусам.
Печете в затоплена фурна за 40 мин. на 180 градуса.
Памук погачата на кифлички сервирайте след като леко изстине.