Начин на приготвяне
Яйцата се поставят в купа и се разбъркват с телена бъркалка. Прибавят се захарта, олиото и киселото мляко.
Содата бикарбонат се смесва с оцета. След като спре да шупти се добавя към яйцата и млякото. Добавя се солта.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера. Изсипва се към горната смес и се бърка с лъжица.
Накрая се добавя натрошеното сирене.
Тава с размер 26 см се постила с хартия за печене и се намазва с олио.
Тестото се разполага в тавата и се заглажда.
Питката се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 35-40 минути.
Веднага след като се извади от фурната, содената питка се намазва с бучка краве масло.
Приятен апетит! Лесната содена питка без месене е готова.
Коментари