Начин на приготвяне
Пресейте брашното два пъти. В подходяща дълбока купа смесете всички останалите продукти.
Разбъркайте с тел или вилица и постепенно добавете брашното. Замесете не много твърдо тесто.
Поставете го в намазнена тава или електрическа тенджера. В тестото скрийте монетка, която предварително сте завили във фолио. Размесете тестото и го разстелете равномерно по дъното.
Набодете отгоре с вилица и печете содената питка в загрята на 160 градуса около 40 минути.
Изпечената питка извадете изчакакйте да почине 5 минтуи. След това обърнете върху кърпа с дъното нагоре. Леко натрийте с намокрена ръка.
Завийте с кърпа и след 15-тина минути е готова.
Постната содена питка с паричка е чудна.