Edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Солен Кекс»Солен кекс по италиански

Солен кекс по италиански

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
6912k102
Солен кекс по италиански
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
05/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • брашно - 200 грама
  • прясно мляко - 100 мл
  • прясно мляко - 100 мл
  • яйца - 3 броя
  • пекорино - 100 грама
  • сушени домати - 100 грама
  • мортадела - 60 грама
  • зехтин - 100 мл
  • бакпулвер - 1 пакетче (10 г)
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното с щипка сол и бакпулвера.

Отделно разбийте яйцата с прясното мляко и зехтина. Прибавете ги към брашното и разбъркайте.

Добавете наситнените сушени домати, пекорино и мортадела. Поръсете с черен пипер и разбъркайте солена смес.

Сложете хартия за печене в продълговата форма за кекс. Сипете сместа и я зарвнете.

Загрейте фурната на 180 градуса. Изпечете соления кекс до готовност - около 40 минути.

Соленият кекс по италиански е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: