Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Лучена супа»Лучена супа по италиански

Лучена супа по италиански

редакция:
Лучена супа по италиански
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Една различна лучена супа, която ще ви стопли в студените зимни дни."

Необходими продукти

  • лук - 1 килограм
  • зеленчуков бульон - 1 литър
  • бадеми - 100 грама
  • кашкавал - настърган
  • канела - 1 щ.
  • мед - 1/2 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете бадемите и ги прехвърлете в подходяща купичка. Добавете към тях канелата и оцета, разбъркайте хубаво.

Загрейте в тенджера 3 лъжици зехтин. Пуснете вътре нарязания на полумесеци лук и запържете на умерен огън до омекването му - около 40 минути.

Когато омекне пърженият лук, добавете в тенджерата бадемовата смес. Пържете още няколко минути и сипете меда, а след него и зеленчуковия бульон.

Овкусете с подправките и варете лучената супа около 30 минути.

Сипете готовата супа в купички и поръсете с настъргания кашкавал.

Поднесете с препечени филийки.

Лучената супа по италиански е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: