Edin.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Карфиолена салата по италиански

Карфиолена салата по италиански

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
7612k
Карфиолена салата по италиански
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4
"Обичате карфиол? Ето ви една чудна карфиолена салатка"

Необходими продукти

  • карфиол - 600 грама
  • черни маслини - 100 грама
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • лют червен пипер - 1 щ.
  • зехтин - 1 к.ч.
  • магданоз - 1 щ.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте карфиола и го накъсайте на розички.

Сипете зехтина в тиган, загрейте го запържете до златист цвят две чеснови скилидки. Извадете ги и пуснете вътре розички карфиола. Разбърквайте за кратко, за да се запържат и сипете чашата топла вода.

Сложете капака и задушете карфиола до полуомекване.

Добавете маслините и задушавайте още няколко инути.

Прехвърлете зеленчуковата салата в чиния за сервиране. Поръсете с лют пипер и наситнен магданоз.

Топлата салата може да се поднесе веднага или да се използва като гарнитура към месо по избор.

Карфиолената салата по италиански е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: