Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ориз с гъби по италиански

Ориз с гъби по италиански

ЗориЗори
Новак
15515k
Ориз с гъби по италиански
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Тайната за този вкусен ориз ще откриете в рецептата ни"

Необходими продукти

  • ориз - 300 г
  • гъби - 500 г
  • краве масло
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • зехтин - 1 с.л.
  • гъбен бульон - 800 мл
  • лук - 1 глава
  • пармезан - 80 г
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на ситно и го запържете в дълбок тиган с малко масло и зехтин.

Добавете нарязаните гъби и ги оставете да се задушат за малко.

Изсипете ориза и разбъркайте.

Щом стане прозрачен, сипете бялото вино и намалете котлона.

Постепенно сипете и бульона.

След около 20 минути махнете вкусното ризото от котлона и го поръсете с пармезан, черен пипер, сол и лют червен пипер.

При поднасяне поръсете всяка порция с малко масло.

Оризът с гъби по италиански е много вкусен.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: