Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко с гъби по селски

Агнешко с гъби по селски

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко с гъби по селски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Ароматът от това ястие ще ви върне години назад - насладете му се!"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 3 - 4 с.л. мазнина
  • лук - 2 глави
  • доматен сос - 200 мл
  • печурки - 500 г
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз - 1/2 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме агнешкото месо на порции и запържваме в олиото от всички страни до порозовяване.

Добавяме ситно нарязаната глава лук, запържваме за кратко и наливаме доматения сок.

Наливаме гореща вода, колкото да покрие месото и варим на умерен огън до полусваряване на месото.

Добавяме нарязаните гъби, заедно с брашното, размито със студена вода и варим до пълна готовност на продуктите, като гъбите трябва да се варят с месото минимум 40 минути.

Преди да свалим агнешкото от котлона, добавяме ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: