Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко варено»Агнешко с цели домати по селски (Ретро рецепта)

Агнешко с цели домати по селски (Ретро рецепта)

MarianeMariane
Новак
6944
Агнешко с цели домати по селски (Ретро рецепта)
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • олио - 4 с.л. или масло
  • лук - 3 глави
  • червен пипер
  • домати - 1 кг дребни или чери
  • магданоз - 1 връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешкото месо се нарязва на еднакви парчета и се запържва до зачервяване от всички страни в олио или месо.

Когато месото се запържи, се прибавя ситно нарязания лук и се запържва до омекване. Оцветяваме запръжката с червен пипер, след което наливаме 1 ч.ч. вода.

Оставяме да кипне, намаляваме и задушаваме под капак 15 минути.

Към агнешкото добавяме дребните домати, може и чери домати. Оставяме ястието да ври на тих огън под похлупак, за да не се разкъсат доматите.

Готвим, докато остане почти само на мазнина, поръсваме със ситно нарязан магданоз и поднасяме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: