Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Манджи»Агнешко с картофи на манджа

Агнешко с картофи на манджа

Агнешко с картофи на манджа
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
5
"Още от вратата ще питате дали е готова манджата с агнешко и картофки"

Необходими продукти

  • пресни картофи - 600 грама
  • агнешко месо - 1 кг
  • подправка за агнешко - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото. Измийте пресните картофи и ги нарежете на кубчета.

Загрейте малко олио в тенджера и запържете агнешкото. Добавете нарязания лук и посолете.

Разбъркайте добре и добавете картофите, залейте продуктите с топла вода.

Овкусете с джоджена, червения пипер и подправката за агнешкото. Оставете манджата да е готви на тих огън до пълна готовност на месото.

Размийте брашното с малко вода и добавете към манджата. Разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. След 5 минути свалете от огъня.

Агнешкото с картофи на манджа е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: