Начин на приготвяне
Нарежете пилето на порции. Загрейте олио и запържете пилешкото от всички страи.
Прибавете нарязания лук и запържвайте в продължение на 3 минути. След това добавете нарязаната на ленти чушка и настъргани морков. Разбъркайте и гответе още 1-2 минути. Поръсете с червения пипер и сипете доматите.
Налейте малко водичка в тенджерата и овкусете със сол. Гответе още 3-4 минути и добавете едро нарязаните картофи.
Залейте продуктите с вода и гответе манджата на умерен котлон до пълно сваряване на картофите.
Ако желаете, в края на готвенето, може да сгъстите ястието с брашно с малко вода. Овкусете с джоджена и гответе още малко.
Пилето с картофи на манджа е готово.