Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Картофена манджа с бутчета

Картофена манджа с бутчета

Картофена манджа с бутчета
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4
"Картофената манджа с бутчета, която винаги ни е била на сърце"

Необходими продукти

  • картофи - 6 бр.
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • сол
  • риган
  • домати - 60 г консерва
  • праз - стрък
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • зеленчуков микс - 1 к.ч. /картофи и моркови/
  • царевично нишесте - 2 ч.л. за сгъстяване
  • олио - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред сложете пилешките бутчета да се варят и щом са готови, махнете кожата и костите от тях. Накъсайте месото.

Нарежете обелените картофи и лук на парчета. Задушете ги до омекване. Добавете към тях червен пипер, доматите и гореща вода да ги покрие.

Изчакайте картофената манджа да заври и добавете месото. Сипете зеленчуковия микс.

Овкусете и варете пилето с картофи до готовност.

Може да сгъстите картофената манджа с бутчета с царевично нишесте, ако не е достатъчно гъста.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: