Edin.bg»Избрани Колекции»Лападена Манджа

Варете манджата на умерен огън.
Накрая поръсете с джоджен, магданоз и сол на вкус.
Бабината манджа с лапад и ориз е много вкусна и лесна....

Варете пилешката манджа.
Когато месото е полусварено, добавете лапада. Щом заври, добавете ориза и джоджена....

Когато омекнат, добавете към тях лапада.
Прибавете доматеното пюре и ориза, разбъркайте и сипете малко от бульона....

Бланширайте почистения лапад, отцедете и нарежете.
Запържете накълцания пресен лук, добавете лапада, разбъркайте....

Разпределете сместа с лапада отгоре, после пак ред картофи, поръсете черен пипер, сол и краве масло....

Почистете лапада и го нарежете, сипете го тенджерата. Налейте вода.
Измийте добре ориза и го добавете към супата....

Хубаво измиваме и почистваме лапада и го слагаме в тенджера с вода и щипка сол, за да кипне....
Рейтинг
3.7
Общо гласували: 3
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: