Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна манджа с лапад и ориз

Постна манджа с лапад и ориз

Niki ZhelyazkovaNiki Zhelyazkova
Новак
71453
Постна манджа с лапад и ориз
Снимка: Niki Zhelyazkova
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Задължително поднесете тази манджа с кисело мляко"

Необходими продукти

  • лук - 1 глава
  • лапад - 300 грама или повече
  • ориз - 1 к.ч.
  • чушки - 2 броя
  • бульон - 1 кубче (натрошен)
  • моркови - 1 брой
  • черен пипер - смлян и на зърна
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • джоджен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на ситно зеленчуците, след което ги задушете в загрято олио.

Прибавете нарязания лапад и гответе няколко минути.

Измийте добре ориза и го сипете в тенджерата, разбъркайте и овкусете с подправките. Натрошете вътре бульона и запържете за кратко.

Сипете топла вода. Гответе манджата на умерен огън до пълно омекване на ориза.

Накрая овкусете зеленчуковата манджа с джоджен и черен пипер.

Постната манджа с лапад и ориз е готова за поднасяне.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: