Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Постна есенна манджа

Постна есенна манджа

Постна есенна манджа
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Есента вече се усеща навън, значи е време и за постни есенни манджи вкъщи"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • червена ряпа - 1/2 бр.
  • праз - 1 стрък
  • картофи - 5 средни
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 1 червена + 1 зелена
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 3 листа
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - за брашното
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз
  • риган
  • чубрица
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едри парчета обелените картофи. Почистете останалите зеленчуци и също ги нарежете.

Загрейте олиото в тенджера и запържете зеленчуците в следната последователност - лук, праз, моркови и чушки. Щом поомекнат, прибавете към тях ряпата, картофите и тиквичките.

Посолете и овкусете с черен пипер. Продължете готвенето, докато се задушат зеленчуците. След това прибавете доматеното пюре и червения пипер.

Налейте вода или зеленчуков бульон - течността трябва да покрива продуктите. Добавете подправките и дафиновия лист, продължете готвенето.

Щом зеленчуците омекнат напълно, сипете към тях разбърканото с малко вода брашно и разбъркайте, за да се сгъсти яхнията.

След около 1-2 минути готвене манджата е готова и може да се свали от огъян.

Поръсете с пресен магданоз и сервирайте.

Постната есенна манджа е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: