Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Каша»Старовремска каша от коприва

Старовремска каша от коприва

Мария СимоваМария Симова
Новак
228144k585
Старовремска каша от коприва
Снимка: Мария Симова
1 / 2
05/01/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Не знаем дали децата ще харесат тази копривена каша, но вие със сигурност"

Необходими Продукти

  • коприва - 300 г
  • брашно - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • олио - 60 мл
  • лук - 1 глава
  • черен пипер - 1 щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете копривата добре.

Сложете голяма тенджера с 1 л леко подсолена вода на котлона да заври.

Добавете в нея копривата и я варете около 10 минути.

Прецедете я и запазете водата.

Отново измийте копривата и я нарежете.

Загрейте тиган с мазнина и запържете в него нарязаните на ситно лук и чесън.

Поръсете с брашното и запържете до златисто.

Добавете червения пипер и налейте копривената вода при непрекъснато бъркане.

Варете копривената каша до желаната от вас гъстота.

Насладете ѝ се с домашно приготвен хляб.

Старовремската каша от коприва е много вкусна.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Аз пък слагам и сиренце за разкош съпругът ми е приготвяше така
11.04.2024 14:35
1
Анонимен
Анонимен
Аз я приготвям по следния начин:
След като е сварена копривата, се изважда да изстине. Водата се оставя на котлона да е топла. В голям (уок) тиган сипвам олио и запържвам брашно, слагам брашно докато стане на пясък. Чак тогава започвам да сипвам водата с енергично бъркане с бъркалка за ( яйца). Като постигнем необходимата гъстота слагаме нарязаната на ситно коприва. И тук е разликата: Разбивам 4 яйца и ги сипвам вътре. След като разбъркам и яйцата са готови (около 7 мин), слагам чесън, червен пипер, самардала и натрошено сирене.Кашата се яде топла!
21.03.2024 13:40
4
Анонимен
Анонимен
Не е указано кога се слага копривата.
21.03.2024 07:04
2