Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Коприва»Супа от коприва с киселец

Супа от коприва с киселец

Супа от коприва с киселец
Снимка: Мария Божилова
20/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Зеленчукова супа от коприва с киселец - добавете ѝ домашни крутони и си хапнете"

Необходими Продукти

  • киселец - 100 г
  • коприва - 500 г
  • джоджен - 1 ч.л.
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер - 1 с.л.
  • крутони
  • зехтин - Pomace
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте копривата, нарежете на по-едри парченца. Същото направете и с киселеца и пресния лук, като лука нарежете на по-ситно.

В голяма тенджера сложете пресния лук и копривата, сипете 2 л вода и варете копривената супа около 20 мин.

След това добавете киселеца и разбъркайте. Варете зелената супа още 20 мин. Овкусете с подправките.

Когато здравословната супа е готова, се оставя за кратко да изстине и се пасира.

Супата от коприва с киселец се поднася с крутони.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: