Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Спаначена супа»Спаначена супа с киселец и ориз

Спаначена супа с киселец и ориз

Спаначена супа с киселец и ориз
Снимка: Росица Петрова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Опитайте нашата спаначена супичка с ухание на пролет"

Необходими продукти

  • спанак - 200 грама
  • джоджен - 1 - 2 стръка
  • зелен лук - 1 връзка
  • моркови - 1 брой
  • киселец - 100 грама
  • олио - 50 мл
  • ориз - 2 с.л.
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете от дръжките киселеца и спанака, измийте ги много добре и ги нарежете.

Зеления лук нарежете на ситно, а моркова настържете.

Загрейте олио и задушете моркова с лука. След няколко минути прибавете киселеца и спанака. Гответе и до тяхното омекване.

Прибавете червения пипер и брашното, сипете литър топла вода.

Овкусете спаначената супа с подправките и когато заври, добавете измития ориз.

Гответе на умерен огън около 20 минути или до сваряването на ориза.

Спаначената супа с киселец и ориз е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: