Начин на приготвяне
1. Почистете и нарежете на дребно всички зеленчуци. Грамажите, посочени в рецептата, са на почистени и обелени продукти.
2. Сложете в дълбока тенджерка всички без киселеца заедно с олиото, малко сол и 500 мл вода. Задушете за 10 минути под капак, смятано от момента на завиране.
3. Махнете капака, налейте останалата течност, добавете и накълцаните листа киселец и подправете със черен пипер и магданоза. По желание може да си добавите и кубче бульон - зеленчуков или смесен.
4. Варете още 30 минути супата с киселец под капак, добавете маслото и опитайте. Ако усетите някои от зеленчуците още твърдички, увеличете времето за варене на пролетната супа с още 5-10 минути, но по-добре е да останат крехки, отколкото преварени.
5. Поднесете зеленчуковата пролетна супа гореща с филийки препечен хляб.
Добър апетит!