Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Телешка супа»Пролетна супа с говеждо и грах

Пролетна супа с говеждо и грах

MarianeMariane
Новак
6944
Пролетна супа с говеждо и грах
Снимка: Sevdalina Irikova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • говеждо - 1 кг с кокали
  • подправки за супа - 1 пак
  • лук - 1 глава
  • пресен грах - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • масло - 20 г
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме телешкото да се вари на бавен огън, за да се получи хубав и питателен бульон. Добавяме по времето и една глава ситно нарязан лук, за аромат и вкус.

Когато месото е готово, го изваждаме, а бульонът - прецеждаме.

Слагаме в бульона да се варят нарязаните на дребно подправки за супа, а малко след това и граха. Вари се до омекване на зелечуците, добавя се обезкостеното телешко месо, слага се и малко масло.

Готовата супа по желание може да застроите с 2 яйца и кисело мляко, поръсваме с магданоз и поднасяме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: