Начин на приготвяне
Измийте добре дреболиите и ги залейте с вода. Сложете на котлона и оставете да се варят 10-15 минути, след което извадете от водата и ги залейте с нова. Отново сложете на огъня и варете до готовност. Извадете и ги наситнете.
В друга тенджерка сипете олиото и задушете наситнените морков и лук. Когато поомекнат, добавете обеления и наситнен домат.
В тенджерата сипете бульона от варенето на дреболийките. Когато кипне течността, добавете измития ориз и нарязаните дреболии. Поръсете със сол и варете до готовност на ориза.
Добавете всички подправки към агнешката супа, разбъркайте и свалете от огъня.
Разбийте жълтъците и застройте супата. За целта ги разредете с чаша вода и добавете към тях от агнешката супа. Сипете в чорбата и разбъркайте.
Поръсете готовата супа с прясно нарязан магданоз.
Традиционната агнешка чорба е много вкусна!