Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Курбан чорба»Бистра агнешка курбан чорба

Бистра агнешка курбан чорба

Бистра агнешка курбан чорба
Снимка: Ники
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4
"Ако не ви се ангажира със сложни многокомпонентни супи, тази със сигурност ще ви допадне доста"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 килограм
  • морска сол - на вкус
  • черен пипер
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. среден
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и го нарежете на парчета. Залейте агнешкото с около 2-3 литра студена вода.

Сложете да се вари на умерен огън.

Добавете нарязан на едро морков и цяла глава обелен лук. Щом течността заври, започнете да обирате пяната с помощта на решетъчна лъжица.

След 1-2 часа месото е сварено и се маха от котлона. Прецедете агнешкия бульон през марля и върнете в него месото - без зеленчуците. Овкусете със сол и пипер.

Варете още 20-тина минути и курбан чорбата е готова. Ако желаете, сервирайте с оцет на вкус.

Бистрата агнешка курбан чорба е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: