Начин на приготвяне
Измийте много добре агнешкия комплект. Обърнете специално внимание на чревцата - обърнете и ги измийте старателно.
Прехвърлете ги в тенджера, залейте ги с вода и сварете до готовност. От време на време премахвайте образувалата се пяна. Отцедете дреболиите, а бульона прецедете и запазете.
В друга тенджера сипете олио и го загрейте. Задушете наситнения лук и настъргания морков. Добавете кубчетата картоф, а малко след това сипете вътре нарязаните дреболийки.
Поръсете с червен пипер и налейте бульона от варенето.
Посолете агнешката супа и я овкусете с посочените подправки.
Варете на умерен огън още 20-тина минути. Сипете чашка затоплено мляко и варете още няколко минути.
Поръсете с магданоз и джоджен, сервирайте супата топла.
Агнешката дроб чорба с агнешки комплект е готова.