Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка дроб чорба с агнешки комплект

Агнешка дроб чорба с агнешки комплект

Агнешка дроб чорба с агнешки комплект
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешки комплект - 500 грама (дроб, шкембе, черва)
  • моркови - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • джоджен - 3 стръка
  • олио - 5 с.л.
  • картофи - 1 голям
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 4 зрънца
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте много добре агнешкия комплект. Обърнете специално внимание на чревцата - обърнете и ги измийте старателно.

Прехвърлете ги в тенджера, залейте ги с вода и сварете до готовност. От време на време премахвайте образувалата се пяна. Отцедете дреболиите, а бульона прецедете и запазете.

В друга тенджера сипете олио и го загрейте. Задушете наситнения лук и настъргания морков. Добавете кубчетата картоф, а малко след това сипете вътре нарязаните дреболийки.

Поръсете с червен пипер и налейте бульона от варенето.

Посолете агнешката супа и я овкусете с посочените подправки.

Варете на умерен огън още 20-тина минути. Сипете чашка затоплено мляко и варете още няколко минути.

Поръсете с магданоз и джоджен, сервирайте супата топла.

Агнешката дроб чорба с агнешки комплект е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: