Начин на приготвяне
Взимаме от магазина агнешки комплект - бял дроб, черен дроб, сърца и го сваряваме до готовност в подсолена вода. Докато той се вари, агнешкото було го накисваме в студена вода.
Кипваме спанака в подсолена вода, в която сме добавили и малко сода бикарбонат. Изваждаме го с решетъчна лъжица и нарязваме на ситно.
Загряваме олиото и запържваме ситно нарязания пресен лук, а след това и спанака, нарязаните дреболии, малко червен пипер и ориза. Наливаме от бульона, в който е врял дроба. Варим продуктите на тих огън до готовност на ориза, след това добавяме ситно нарязан магданоз и внимателно увиваме в булото.
Слагаме дроб сармата в подходяща тава, заливаме с киселото мляко, разбито с яйцата и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна.