Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Пролетна агнешка чорба със спанак и ориз

Пролетна агнешка чорба със спанак и ориз

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Пролетта носи със себе толкова много дарове, които можем да използваме в кухнята"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1/2 кг
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • спанак - 250 г
  • пресен лук - 1 връзка
  • червен пипер
  • сол
  • ориз - 1 к.ч.
  • черен пипер - зърна
  • магданоз
  • за застройката
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото на дребни парчета и го запържете до зачервяване с маслото. Добавете ситно нарязаните спанак и пресен лук. Леко запържете и тях, след което добавете 6-7 ч.ч. вода. Кипнете продуктите и добавете ориза.

Ако не обичате ориз, може да го замените с фиде. Подправете с 10-ина зърна черен пипер и сол на вкус.

Агнешката чорба се вари на тих огън до готовност на ориза. Преди да се свали от огъня, се поръсва с магданоза.

Когато леко се охлади, се застройва с киселото мляко и яйцата.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: