Edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Селска чорба от агнешка глава със спанак

Селска чорба от агнешка глава със спанак

MarianeMariane
Новак
6944
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешка глава - 1 бр.
  • спанак - 500 г
  • лук - 1 връзка пресен
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • магданоз
  • за застройката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете агнешката глава да ври в около 2 л подсолена вода. Когато се свари до готовност, я извадете и обезкостете. Върнете месото обратно в бульона, добавете ситно нарязания спанак и кипнете.

Отделно запържете ситно нарязания лук в маслото до омекване. Добавете брашно, запържете, поръсете с червен пипер и разредете запръжката с бульон.

Добавете към чорбата и варете още 10-15 минути на тих огън.

Преди да свалите супата от котлона, поръсете със ситно нарязан магданоз. Застройте с яйцата, разбити с киселото мляко или 1-2 с.л. оцет.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: