Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Селска яхния със спанак и свинско

Селска яхния със спанак и свинско

Селска яхния със спанак и свинско
Снимка: Виктория Константинова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Много вкусна яхнийка със спанак и свинско"

Необходими продукти

  • спанак - 300 грама
  • свинско месо - 500 грама
  • доматен сок - 500 мл
  • лук - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 4 с.л.
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото в тигана.

Добавете нарязаното свинско и го запържете. На части сипете общо чаша вода, за да може месото да се сготви добре.

Извадете омекналото месо и в същата мазнина запържете лука. Добавете червения пипер с брашното, като не спирате да бъркате. Налейте доматения сок и отново разбъркайте добре.

Бланширайте спанака във вряла вода за около две минути. Сипете го в тигана, добавете мръвките и овкусете яхнията с черен пипер и сол.

Селската яхния със спанак и свинско е много вкусна.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: