Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Яхния»Попска яхния със свинско и сливи

Попска яхния със свинско и сливи

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Новак
14718
Попска яхния със свинско и сливи
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
5
"Сливите придават една страхотна сладка нотка на тази яхния"

Необходими продукти

  • свинско месо - 800 г
  • сушени сини сливи - 15 бр.
  • чесън - 1 глава
  • лук - 5 глави
  • доматено пюре - 3 с.л.
  • чушки - 5 бр. сушени
  • брашно - 2 с.л.
  • вода - 500 мл
  • червено вино - 1/2 ч.ч.
  • чубрица - сушена
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на късчета и го запържете.

Изсипете го в тенджера, сипете виното и долейте вода, така че да покрие месото.

Овкусете го с черен пипер и дафинов лист - задушете го за около 30 минути.

Нарежете лука на и чесъна и ги задушете в дълбок тиган.

Сипете при тях брашното, червения пипер и доматеното пюре. След няколко минути прехвърлете месото с бульона.

Нарежете сливите и чушките и ги добавете към вкусната яхния.

Овкусете я с останалите подправки и я оставете на огъня още за 15 минути.

Ако ви се струва гъста, може да я разредите с малко бульон или вода.

Попската яхния със свинско и сливи е много вкусна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: