Edin.bg»Избрани Колекции»Попска Яхния

За попска яхния се взима по-тлъсто говеждо - от гърдите или от опашката. Нарязва се на малки парчета и се пържи до зачервяване....

Оставете яхнията да се задушава около 90 минути на тих огън. Поднесете с гарнитура ориз, попарен с масло....

Нарежете телешкото месо на средно големи парчета и го запържете до зачервяване в олиото. Добавете лука и пържете до омекването му. Когато лукът е...

Лещата се почиства и измива. Поставя се в тенджера и се залива с вода. Засича се кога започва да ври и се оставя да къкри 20 минути, или до полуготовност...

Гответе яхнията още 10-тина минути. Поръсете с магданоз и сервирайте топла.
Нахутената яхния с леща е готова....

Овкусете с черен пипер заешката яхния.
Гответе заешката яхния с домати, докато остане на мазнина. Поръсете с магданоз и поднесете....

Овкусете картофената яхния.
Сервирайте картофената яхния с кюфтета за обяд или вечря....

Печете яхнията в предварително загрята умерена фурна до готовност.
Лучената яхния с бутчета е много вкусна....
Рейтинг
3.9
Общо гласували: 10
53
44
32
21
10
Дай твоята оценка: