Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Лучена яхния с бутчета

Лучена яхния с бутчета

Лучена яхния с бутчета
Снимка: Стоянка Русенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Ето така се приготвя лучената яхния с бутчета, за която питахте"

Необходими продукти

  • маслини - 100 грама
  • гъби - 125 грама
  • пилешки бутчета - 3 броя
  • лук - 1 глава
  • праз - 2 стръка
  • универсална подправка - 1 с.л.
  • олио
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука и праза. Сипете олиото в тиган и запържете предварително измитите и подсушени пилешки бутчета.

Извадете ги в чиния и в същото олио задушете лука и праза. Добавете гъбите и брашното, овкусете с червения пипер и универсалната подправка.

На струйка започнете да наливате вода до получаване на желаната гъстота. Сипете в тава за печене, добавете и маслините и пържените бутчета.

Печете яхнията в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Лучената яхния с бутчета е много вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: