Начин на приготвяне
Смелете в блендера лютата чушка, чесъна и лука. Загрейте олиото и ги запържете на умерен огън за 4-5 минути, като ги поръсите с щипка сол.
Обелете домата, настържете моркова и ги пасирайте до пюре в блендера. Добавете ги в тигана заедно с червения пипер и дафиновия лист.
Към запържените зеленчуците добавете пилешките бутчета и продължете да запържвате още 5 минути.
Налейте сайдера и гответе до изпаряване на алкохола. След това сипете водата, която сте загрели предварително (така няма да стопирате процеса на готвене).
Овкусете със сол и пипер, оставете яхнията да се готви на умерен огън около 25 минути. Ако водата изври, налейте още малко топла.
Междувременно нарежете на едро обелените картофи и ябълка. Хубаво е да изберете зелена ябълка, която е сладко-кисела и много ще си пасне на ястието.
След като изтекат 25 минути готвене, добавете картофите и след още 10 минути - ябълката.
Варете под капак до пълно омекване на всички продукти (около 10 минути).
Поднесете порция, поръсена с магданоз или нарязан зелен лук.
Пилешките бутчета с картофи на яхния са много вкусни.