Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Пилешки бутчета с картофи на яхния

Пилешки бутчета с картофи на яхния

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Пилешки бутчета с картофи на яхния
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Картофената яхния с пилешко сплотява семейството, защото носи топлина и уют в дома"

Необходими продукти

  • пилешки бутчета - 4 броя (долни бутчета)
  • картофи - 400 грама
  • сайдер - 250 мл (или ябълково вино)
  • вода - около 500 мл
  • ябълки - 1 зелена
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • дафинов лист - 1 брой
  • олио - 80 мл
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете в блендера лютата чушка, чесъна и лука. Загрейте олиото и ги запържете на умерен огън за 4-5 минути, като ги поръсите с щипка сол.

Обелете домата, настържете моркова и ги пасирайте до пюре в блендера. Добавете ги в тигана заедно с червения пипер и дафиновия лист.

Към запържените зеленчуците добавете пилешките бутчета и продължете да запържвате още 5 минути.

Налейте сайдера и гответе до изпаряване на алкохола. След това сипете водата, която сте загрели предварително (така няма да стопирате процеса на готвене).

Овкусете със сол и пипер, оставете яхнията да се готви на умерен огън около 25 минути. Ако водата изври, налейте още малко топла.

Междувременно нарежете на едро обелените картофи и ябълка. Хубаво е да изберете зелена ябълка, която е сладко-кисела и много ще си пасне на ястието.

След като изтекат 25 минути готвене, добавете картофите и след още 10 минути - ябълката.

Варете под капак до пълно омекване на всички продукти (около 10 минути).

Поднесете порция, поръсена с магданоз или нарязан зелен лук.

Пилешките бутчета с картофи на яхния са много вкусни.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: