Начин на приготвяне
Първото, което правим, е да си измием добре филето и да го нарежем на хапки по желание като форми.
Овкусяваме ги със солта и черния пипер и оставяме на страна.
Започваме да си приготвяме панировката, като в една купа разбиваме жълтъците на трите яйца заедно с 2 с.л. брашно и бирата, като добавяме и малко сол.
Вземаме си друга купа и разбиваме белтъците на сняг.
Когато са готови, изсипваме при панировката, като разбъркваме внимателно.
Поставяме тигана на котлона заедно с олиото.
Добре е да се ползва тиган с незалепващо покритие.
Пилешкото месо овалваме в останалото брашно и потапяме пилешките хапките в панировка.
Поставяме в тигана и пържим от двете страни до златисто класически панирани пилешки хапки.
Вижте и тези съвети за паниране на пиле или разберете тайната на перфектната панировка.