Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Селска лучена яхния с бутчета

Селска лучена яхния с бутчета

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Топиш с топла питка в тази селска лучена яхнийка и плачеш, защото не можеш да спреш"

Необходими продукти

  • пилешко месо - 600 грама бутчета
  • лук - 6 глави кромид едър
  • моркови - 1
  • домати - 300 грама пасирани
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л. пушен
  • мащерка - 1 к.л.
  • черен пипер
  • сол
  • зехтин - 4 с.л.
  • чесън - 1 силидка
  • дафинов лист - 1
  • бульон - 300 мл пилешки
  • брашно - 2 с.л.
  • магданоз - половин връзка
  • чушки - 1 бр. червена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и чушката, нарежете ги на ситно. Нарежете на парчета пилешкото, а ако ползвате бутчета, трябва да ги разделите на горно и долно.

Оваляйте всяко парче пилешко в брашно. Загрейте зехтина в дълбока и широка тенджера. Изпържете пилето до хубав златист цвят.

Махнете месото и го наредете на кухненска хартия, за да се отцеди.

В тенджерата сложете чушката, лука и настъргания морков.

Гответе зеленчуците до златист цвят и сипете доматеното пюре, разбъркайте и добавете доматите. Задушете и след 5 минути сипете бульона.

Върнете пилешкото, сложете дафиновия лист и подправки на вкус.

Сложете капак и оставете яхнията да къкри на умерен огън за около 20 минути. Накрая поръсете с наситнен чесън и магданоз.

Селската лучена яхния с бутчета е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: