Начин на приготвяне
Почистете лука и чушката, нарежете ги на ситно. Нарежете на парчета пилешкото, а ако ползвате бутчета, трябва да ги разделите на горно и долно.
Оваляйте всяко парче пилешко в брашно. Загрейте зехтина в дълбока и широка тенджера. Изпържете пилето до хубав златист цвят.
Махнете месото и го наредете на кухненска хартия, за да се отцеди.
В тенджерата сложете чушката, лука и настъргания морков.
Гответе зеленчуците до златист цвят и сипете доматеното пюре, разбъркайте и добавете доматите. Задушете и след 5 минути сипете бульона.
Върнете пилешкото, сложете дафиновия лист и подправки на вкус.
Сложете капак и оставете яхнията да къкри на умерен огън за около 20 минути. Накрая поръсете с наситнен чесън и магданоз.
Селската лучена яхния с бутчета е готова.