Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхния»Селска яхния от кокошка с моркови

Селска яхния от кокошка с моркови

MarianeMariane
Новак
6944
Селска яхния от кокошка с моркови
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Винаги бихме заложили на една домашна пилешка яхнийка"

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. млада
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • моркови - 5 - 6 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете кокошката и я нарежете на порции.

Загрейте маслото и запържете кокошето месо до зачервяване от всички страни. Извадете месото и в същата мазнина добавете морковите, нарязани на тънки кръгчета и запържете до омекването им.

Прибавете брашното, запържете до златисто и налейте 2 ч.ч. гореща вода. Върнете обратно кокошето месо и задушавайте на тих огън до омекване на месото.

Накрая прибавете магданоза и поднесете топлата яхния.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: