Начин на приготвяне
Измийте и направете кокошката на порции. Сварете я със сол и през това време подгответе зеленчуците като ги нарежете на дребни кубчета.
Обелете и нарежете картофите, моркова, чушката и лука. Сипете олио в тенджера и сипете лука, чушката и моркова.
Запържете, после добавете картофите. Разбъркайте, сипете доматения сос. Овкусете подправките и оставете да поври. Сипете вода.
Когато картофите са почти готови, добавете месото и оставете да се вари.
Смесете в купа 1 с.л. олио, 1 ч.л. сол, вода и 6 с.л. брашно. Разбъркайте до получаване на гъста каша. Изсипете я в картофената манджа.
Оставете пилешкото с картофи още малко и свалете от котлона.
Картофената яхния с кокошка е готова!