Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Задушена кокошка с магданоз

Задушена кокошка с магданоз

MarianeMariane
Новак
6944
Задушена кокошка с магданоз
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • кокошка - 1 бр. млада
  • масло - 3 - 4 с.л.
  • магданоз - 1 - 2 връзки
  • магданозени корени - 3 - 4 бр.
  • сол
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много лесна им много икономична рецепта, която знам от баба. Задължително е да подберете млада кокошка, защото месото ѝ е по-крехко.

Кокошката се нарязва на няколко парчета и се слага в дълбока тенджера. Добавят се магданозените корени, нарязани на колелца и маслото. Овкусява се сол и червен пипери се добавят 2 кафени чаши гореща вода.

Оставяме ястието да къкри на тих огън под похлупак, като при нужда добавяме по малко гореща вода. Когато месото е готово, водата се е изпарила и ястието е останало само на мазнина, добавяме ситно нарязания магданоз.

Може да поднесете кокошката с картофено пюре или друга въглехидратна гарнитура.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: