Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Ориз на фурна»Ориз с магданоз и наденица

Ориз с магданоз и наденица

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Ориз с магданоз и наденица
Снимка: Мария Симова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Винаги можете да хапнете и само постния ориз, но с наденичка е много, много по-вкусно"

Необходими продукти

  • домати - 500 г консерва
  • наденица - 4 бр.
  • ориз - 300 г
  • чубрица - на вкус
  • магданоз - 1 връзка пресен
  • лук - 1 глава
  • олио - 50 мл
  • сол - на вкус
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 900 мл топла
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържете нарязания на ситно лук в голяма тава с малко мазнина.

Измийте ориза добре, прецедете го и го добавете при лука.

Пържете го, докато стане прозрачен.

Нарежете на ситно доматите и чесъна ги добавете към запържения ориз.

Налейте водата и овкусете всички продукти с чубрица и нарязан на ситно магданоз.

Направете прорези в наденицата и я наредете в тавата.

Затворете тавата с капак и я сложете в предварително загрята на 200 °C фурна до готовност на ориза на фурна.

Оризът с магданоз и наденица е много вкусен.

Добър апетит!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: