Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Гювечета»Гювечета с наденица, картофи и сирене

Гювечета с наденица, картофи и сирене

Гювечета с наденица, картофи и сирене
Снимка: Албена Асенова-Писева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Лесни и бързи гювечета за заети домакини. Вижте как да си ги приготвите."

Необходими продукти

  • варена наденица - 3 броя
  • картофи - 3 бр.
  • яйца - 3 броя
  • домати - 3 броя
  • печени чушки - 3 червени
  • сирене - 100 г
  • кашкавал - 100 г
  • масло - 3 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо кипнете подсолена вода и сварете картофите до полуготовност. Извадете и ги обелете, нарежете ги на парчета.

На дъното на гювечета слжоете по една лъжичка масло.

След това добавете по един настърган домат и един нарязан картоф. Следва по една печена чушка и по една наденичка.

Поръсете вкусните гювечета с настъргани сирене и кашкавал. Сложете капачетата.

Поставете гювечетата в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете около 30-тина минути. В края на печенето чукнете в средата по едно яйце.

Върнете гювечетата във фурната, за да стегнат яйцата.

Вижте как да си приготвите и Гювечета с хамбургски салам и кренвирш.

Гювечетата с наденица, картофи и сирене са чудни!

Рейтинг

0
Общо гласували: 0
50
40
30
20
10
Дай твоята оценка: