Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака от тиквички с гъби и кайма

Мусака от тиквички с гъби и кайма

Мусака от тиквички с гъби и кайма
Снимка: Стоянка Русенова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Предварително приготвяме листчета с рецептата за тази мусака, защото знаем, че всички гости ще я искат след това"

Необходими продукти

  • тиквички - 3 бр. почистени и нарязани
  • лук - 1 глава
  • олио
  • кайма - 250 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • гъби - 5 - 6 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган сипваме малко олио и го загряваме. Добавяме лука предварително нарязаните тиквички и гъби.

Начупваме на парченца каймата и също я добавяме към останалите продукти. Поръсваме с черен пипер и сол и разбъркваме добре.

Към сместа добавяме и кафена чашка вода.

Задушаваме така докато каймата се разпусне.

След като всичко е готово прехвърляме всичко в тавичка за печене и поставяме мусаката в предварително загрята фурна за 20 минути.

Правим си заливка от яйца и мляко и изсипваме върху мусаката и отново запичаме до желания загар.

Мусаката от тиквички с гъби и кайма е готова.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: