Edin.bg»Избрани Колекции»Гръцка Мусака с Тиквички и Кайма

Правим си заливка от яйца и мляко и изсипваме върху мусаката и отново запичаме до желания загар.
Мусаката от тиквички с гъби и кайма е готова....

Поднесете мусаката топла, гарнирана с кисело мляко и салата по избор.
Мусаката с кайма и пръжки в гювечета е готова....

Размийте каймата с малко вода, изпържете я в част от олиото до побеляване и изпаряване на водата, объркайте я със солта, червения пипер и чубрицата...

Сложете тиквичките на фурна на около 200 °C до готовност.
Пълнените тиквички с кайма и маслини са наистина много вкусни....

Малко преди да извадите тиквичките на фурна ги поръсете с рендосан кашкавал и копър.
Пълнените тиквички с кайма и моркови са много вкусни....

Най–горната се поръсва с галета, а върху нея се разстила каймата.
Залива се с яйчено – млечната смес....

Отгоре сипете от каймата, пак ред патладжани, след това и тиквички....

Печем нашата вегетарианска мусака до зачервяване. Наръсва се с настърган кашкавал и нарязан магданоз....
Рейтинг
4.2
Общо гласували: 5
52
42
31
20
10
Дай твоята оценка: