Edin.bg»Рецепти»Баница»Гръцка спаначена баница с кайма

Гръцка спаначена баница с кайма

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
85 мин.
Порции
12
"Няма как да пропуснем да ви споделим тази рецепта за спаначена баница с кайма"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио
  • кайма - 750 г
  • сол
  • черен пипер
  • сирене - 200 г
  • точени кори - 1 пакет
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • галета - 2 с.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • спанак - 400 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се кипва в малко вода и се отцежда добре. Каймата се запържва в малко мазнина, лукът и чесънът се режат на кубчета и също се запържват.

Овкусява се със сол и черен пипер. Сиренето се натрошава. Спанакът и каймата се смесват. Цялата плънка се разбърква добре и се оставя да изстине.

Яйцето се разбива с млякото. Пет кори за баница се нареждат в тавичка, като всяка се маже с малко олио. Най–горната се поръсва с галета, а върху нея се разстила каймата.

Залива се с яйчено – млечната смес. Отгоре се нареждат останалите пет кори, като отново всяка се маже с малко олио. Поръсва се със сусам. Пече се 35-40 минути на 175 градуса.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: