Начин на приготвяне
Разрежете тиквичките на две части по дължина и ги издълбайте.
Сложете ги във вряща леко подсолена вода за няколко минути, след това ги топнете в студена и ги изцедете добре.
Нарежете лука на ситно и го задушете с малко масло.
След няколко минути добавете вътрешността от тиквичките и я оставете хубаво да се изпържи в дълбокия тиган.
Накиснете хляба за малко в прясно мляко, отцедете го добре и го сложете при тиквичките заедно с нарязаните маслини.
Овкусете плънката с подправките, добавете каймата, белтъка и нарязания на ситно магданоз. Разбъркайте я добре и напълнете с нея бланшираните тиквички.
Поръсете ги с кашкавал и наредете върху тях половинки чери домати.
Сложете тиквичките на фурна на около 200 °C до готовност.
Пълнените тиквички с кайма и маслини са наистина много вкусни.
Добър апетит!